Z branży

drukuj
2013-03-19

Pascha, mazurki i drożdżowe baby w lodziarniach Grycan

Pascha, mazurki i drożdżowe baby w lodziarniach Grycan - Z branży

Z okazji zbliżających się świąt Wielkiej Nocy marka Grycan − lody od pokoleń przygotowała dla swoich klientów limitowaną ofertę tradycyjnych świątecznych smakołyków. W lodziarniach firmowych w całej Polsce dostępna będzie klasyczna, pełna bakalii pascha, przyrządzona według sprawdzonej receptury pochodzącej z Kresów Wschodnich. Wszystkie lodziarnie w Warszawie zapraszają również na wielkanocne ciasta: wyśmienite mazurki i drożdżowe babki.

Dostępna w wielkanocnej ofercie marki Grycan pascha to tradycyjny kresowy przysmak, znany ze swojego wyjątkowego, bogatego smaku. Przygotowywana jest z najwyższej jakości składników: najlepszego twarogu, masła, cukru, dużej ilości bakalii – suszonych moreli, skórki pomarańczowej i rodzynek nasączonych rumem. Do tej pory smak tego znakomitego deseru można było poznać we flagowej lodziarni Grycan znajdującej się przy ul. Puławskiej w Warszawie. Pascha od wielu lat znajduje się w stałej ofercie tego lokalu, ciesząc się dużym zainteresowaniem klientów, nie tylko przed Wielkanocą.
Już od połowy marca paschę można kupić we wszystkich punktach sprzedaży należących do sieci lodziarni Grycan – lody od pokoleń w kraju. Dostępna będzie w całości, w łatwej do przechowywania formie mrożonej w cenie 19,90 zł. W lodziarniach firmowych, za wyjątkiem małych wysp z ofertą na wynos, deser jest sprzedawany również na porcje, w cenie 8,90 zł.
We wszystkich warszawskich lodziarniach marki Grycan klienci mogą kupić także wyśmienite wielkanocne wypieki, które ozdobią i doskonale uzupełnią każdy świąteczny stół. Ciasta przygotowywane są z najlepszej jakości produktów, pochodzących od sprawdzonych dostawców, według autorskich przepisów Elżbiety i Zbigniewa Grycanów, twórców marki Grycan – lody od pokoleń. Klienci mogą wybierać spośród siedmiu rodzajów ciekawie udekorowanych mazurków. Dostępne są klasyczne smaki, takie jak kajmakowy, czekoladowy i pomarańczowy, ale również mniej typowe: makowy, pistacjowy, różany i białej czekolady. Wszystkie mazurki sprzedawane są w trzech rozmiarach: małym w cenie 29,90 zł, średnim w cenie 36,90 zł i dużym w cenie 65,90 zł. W lodziarnio-kawiarniach Grycan mazurków będzie można spróbować również na porcje, w cenie 9,90 zł. W ofercie świątecznej znalazły się również tradycyjne wielkanocne baby drożdżowe z lukrem i rodzynkami, dostępne w całości w cenie 19,50 zł.


Skomentuj artykuł
Autor: *
E-mail:   
Treść: *
* - pola wymagane
powered by: cms edito
realizacja: ideo
Copyright © 2007-2013 EURECO Sp. z o.o.
All Rights Reserved
horeca.pl